Enjoyz :D

Tuesday, 9 September 2014

TODAY'S STORY

Hai2x... tommorow wo de shengri... yuhuu.. xcited to became 20.. huahua... but semua ni xsama la sbb nya no more  v7 with me... no more  fun to me.. no more friends that realy2 can we call as  friend... seyes sedih asa... sebak dada tingat zaman kita dulu2.. zaman yang xpayah kita fikir pasal masalah... yang perlu difikir adalah fun..fun...fun.. that why Peterpan xmau menjadi dewasa... kan...aku dah tahu sebabnya... aku dah pon dewasa so aku kna juga melaluinya.. but it oinly walk just like wind... fluuuuuuuw... oke2.. 


Hari ini aku rasa berat sangat.... bangun pagi hujan pulak pastu kena jalan kaki... jauh kot..penat.. sampai kelas... the first group for presentation economic.. hah! n than go to class mandarin where at tec and  after that we take rest about 12 and come back to our os class at blok B until 4...
Tadi before lec OS masuk.. aku sempat baca blog seseorang ini.. yes aku memang akui.. kata2 dalam blog dy mmng benar... jeles pon ada jugak sikit.. sweet sgat korang kan... nampak cam best ja... and about jelesssss <cemburu> tu plak 100% aku stuju.. ya mmng sifat perempuan nih sangat sensitif akan perkataan cemburu... kalu x cemburu maknanya x sayang la..


Macam mana pada mulanya kita suka pada seseorang n than kita boleh suka pada orang lain pula.. anyone can answer me? pliss!! i need that answer... senang ja pada mulanya unk sukakan orang lain.. n orang lain tu suka pada orang lain... pastu unk pon p kepada orang lain... that what we call magic ok... fantasi.. why... u want to says that was unknowing.. what do you means? semua tu mesti datang dari diri sendiri kan.. so... semua tu tipu ja... pliss ja p jauh2.. aku xperlu orang macam tu... dan sememangnya aku xmau orang camtu...


Tapi orang selalu kata kalu kita nak jauh atau dekat dengan eseorang tu.. kita kenalah dengan berserdehana sahaja.. sebabnya... takut kita akan dapat sebaliknya.. so aku nak normal.. pliss be normal without liking eyez and so on... dont be chocolate or sweet because i dont like if that was u.. that why i need it to normal as normal as  can... i dont want it to become sad story between us.. i still wnat we become a friend forever.. not just until we are fight.. u can choose itz.. what u  want...

Apa yang aku melalut nih... haish.. apa2 pon.. i hope v7 xkan lupa for the important date for me.. u'll never lose in my mind.. never.. even kita ada juga gaduh... but it still normal la... nak baik and serasi ja memanjang kan... mmng xdak la kot kan... ... tapi kita xpenah clash ngn iftar right.. always miss u'll.. <kiss&hugtorv7>


Friday, 5 September 2014

WO ZUHUFU TAMEN PENGYOU

Hey2... bangun awal pagy xtau nak wat apa plak... haiyaa... pastu tetiba ja tingin nak tgok video Mandarin Sem Lepas plak.... okeh fine cita tu wat aku nak gelak.. hahaha... mmng lawak gila la woi... macam mna la aku bole buat semua tu  hah.. aku sendiri pon xsangka yang aku telah lakon kan semmua tu... oh no... can't beleive... 



Tuesday, 2 September 2014

NORMAL KA ??

Holaa Holaa...

Aish.. smuanya dalam keadaan x tntu arah... knapakah?? hidup nih mudah atau susah... kenapa semua nih dalam samar-samar.. aku atau dia atau dia xccely yang buat masalah.. sometime aku asa nak marah.. p aku ada ka hak tuh... xdak kan... sometime aku asa aku nih memilih gila... memilih?? adakah aku... p buktinya ai baik untuk aku apa? cuma sometime aku asa sakit .. p aku xmau smua tu wujud... sakit luka lagy baik jika nak dibandingkan dengan sakit aty.. knapa luka di badan dpt dilihat... tetapi luka di hati ada yang tahu??
p aku nak teruskan or what? aku dah cuba tuk mengelak p ianya hanya sementara.. ianya ttp nak bersemuka.. adakah aq akan hilang smua perasaan nih apabila aku telah habis diploma nnty... apabila aku akan meningkat ke arah yang lebih menampkkan dunia... sebabnya aku yakin ka.. ianya akan berpanjangan... xkan.. so plisss... aku yakin... yakin pada diri kau Umairah.. u CAN DO ITZ... ^_-





Monday, 21 July 2014

WORLD HAS NO ANSWER??

Because the world has no right answer..

Marrying someone, knowing whether you'll be happy or not that's something nobody would know beforehand.... Don't look for the answer.. With every decision, the right and wrong answer coexist... Wise people make a decision and work towards making it the right choice... Foolish people make a decision and regret, making it the wrong choice.... But, there is a process to making a decision the right answer..

The world has no answer...


Friday, 18 July 2014

TONIGHT STORY..

Assalamualaikum...

Okey.. now aq bukan apa okey... xcely aq nak ngaku yg seyesly nih.. aty aq ni cepat berubah... ya ya ya... aq mengaku mmng aq senang nk suka someone... but smua tu sekejap ja.. xda la aq suka smpai thap gila2 tuh... aq ada blajar tiga thap.. first kita kna cuba lepas dy kuar dngan org lain..apa kita akan rasa...skit x aty kita time tu... second, bila dy xmempedulikan kita.... bertapa dlam sgt kita akan rasa sedih... n the last 0ne.. adakah kita rasa senang bila kita ada dngn dy... ya... that all.. p aq xsuka bila smua org berkata blkang... ianya amat biadap bg aq... kalu x puas aty dtang ckap dpan ja la... kita dah matang la... bukan budak skolah... bab kak angkat or abg angkat pon nk kna gaduh kan... so.. aq asa kita xda masalah ngn smua ni kan... apa kata kau0rang smua tu jujur ja... kalu suka dy tu n xmau bg aq kawan or rapat ngn dy... just tell me... aq okeh.. ya aq ngaku aku akan srasa sentap + sakit aty sikit. normal la human being right.. p smua tu bole jadi 0-0 after aq asa lega... just jgan ckap blakang ja... ya kalu kap depan maybe kita akan gaduh n tak kan ckap between us for a few days or weeks... but all can be settel right... n for that man.. why u so so soooo blur hah???? Why not u just tell us the truth make us feel better without thinking bad about this thing.. but all this thing just can be a secret and lock in this blog.. only here and here... without telling anybody...

#everything#go#a#be#alright#keep#smiling

BLOCK FEEL...

Yours and mine, mine and yours, love story is difficult,can't tell it in two words,This story of a girl and a boy is new,can't express it in two words..Yours and mine, mine and yours, love story is difficult,can't tell it in two words,Separated from each other when made for each other..When I loved you, I got the world,but never thought (even) your shadow will be miles away,O god why you gave me such a dream,when you had to break it in reality..Every moment of your and my talks is unknown to all elsecan't express it in two words..You're in every feeling, and your story in every memorycan't express it in words..The entire day passes, all the night I am awake,Your thought troubles me day and night,this longing is saying that the distances should gowhich exist between you and me..

Friday, 27 June 2014

KELUHAN

Dear Blog..


Nothing just nak kongsi sedikit rasa yang penatnya lah kan selepas dua minggu sambung semester four nih kan... macam2 bnda kna wat... dan macam2 jugak bnda baru yang berlaku kan... p aq percaya.. smua yg berlaku mesty aa sebabnya ka.. xkan something just happen n go... just like tht!! i dont think so... like someone say semuanya ada sebab...so sabar dan terus sabar... mmng kna bnyak bersabar..okeh... btw cemburu.. what is it?? kawan.. kita ni kawan kena dngan semua... pliss xpayah blajar untuk mengonkong.. xbaik xcely.. maybe ianya just boleh mmbuat kan ianya berjauhan.. maksud aq.. xpayah la kawan tu kawan dua ja...kawan la smua.. ya aq pham kalu unk nk kata kawan tu susah nak cari.. that ways unk kna kawan..bru senang.. n than, xsmua orang suka cara unk.. pliss la carefull.. bnda yg unk wat tu sometime mnyakitkan aty org... even unk jenis xkisah pasal orang pon... u need to care xcely.. kerana ia amat pnting dlm berkawan... aish.. ssah nk berhadapan ngan orang yang xpnah nak pham kita kan... p apa2 pon need to be cool... even nagis di blakang.. xcely it better dae org itu mengatahui kita tersentuh ngat cara n percakapan dy kan.. btw utk unk.. sometime unk perlu fikir sebelum bercakap.. kekadang apa yg unk cakap xsesuai sbb unk pon just like 2x5 oke... sorry to say.. that all..