Enjoyz :D

Monday, 21 July 2014

WORLD HAS NO ANSWER??

Because the world has no right answer..

Marrying someone, knowing whether you'll be happy or not that's something nobody would know beforehand.... Don't look for the answer.. With every decision, the right and wrong answer coexist... Wise people make a decision and work towards making it the right choice... Foolish people make a decision and regret, making it the wrong choice.... But, there is a process to making a decision the right answer..

The world has no answer...


Friday, 18 July 2014

TONIGHT STORY..

Assalamualaikum...

Okey.. now aq bukan apa okey... xcely aq nak ngaku yg seyesly nih.. aty aq ni cepat berubah... ya ya ya... aq mengaku mmng aq senang nk suka someone... but smua tu sekejap ja.. xda la aq suka smpai thap gila2 tuh... aq ada blajar tiga thap.. first kita kna cuba lepas dy kuar dngan org lain..apa kita akan rasa...skit x aty kita time tu... second, bila dy xmempedulikan kita.... bertapa dlam sgt kita akan rasa sedih... n the last 0ne.. adakah kita rasa senang bila kita ada dngn dy... ya... that all.. p aq xsuka bila smua org berkata blkang... ianya amat biadap bg aq... kalu x puas aty dtang ckap dpan ja la... kita dah matang la... bukan budak skolah... bab kak angkat or abg angkat pon nk kna gaduh kan... so.. aq asa kita xda masalah ngn smua ni kan... apa kata kau0rang smua tu jujur ja... kalu suka dy tu n xmau bg aq kawan or rapat ngn dy... just tell me... aq okeh.. ya aq ngaku aku akan srasa sentap + sakit aty sikit. normal la human being right.. p smua tu bole jadi 0-0 after aq asa lega... just jgan ckap blakang ja... ya kalu kap depan maybe kita akan gaduh n tak kan ckap between us for a few days or weeks... but all can be settel right... n for that man.. why u so so soooo blur hah???? Why not u just tell us the truth make us feel better without thinking bad about this thing.. but all this thing just can be a secret and lock in this blog.. only here and here... without telling anybody...

#everything#go#a#be#alright#keep#smiling

BLOCK FEEL...

Yours and mine, mine and yours, love story is difficult,can't tell it in two words,This story of a girl and a boy is new,can't express it in two words..Yours and mine, mine and yours, love story is difficult,can't tell it in two words,Separated from each other when made for each other..When I loved you, I got the world,but never thought (even) your shadow will be miles away,O god why you gave me such a dream,when you had to break it in reality..Every moment of your and my talks is unknown to all elsecan't express it in two words..You're in every feeling, and your story in every memorycan't express it in words..The entire day passes, all the night I am awake,Your thought troubles me day and night,this longing is saying that the distances should gowhich exist between you and me..

Friday, 27 June 2014

KELUHAN

Dear Blog..


Nothing just nak kongsi sedikit rasa yang penatnya lah kan selepas dua minggu sambung semester four nih kan... macam2 bnda kna wat... dan macam2 jugak bnda baru yang berlaku kan... p aq percaya.. smua yg berlaku mesty aa sebabnya ka.. xkan something just happen n go... just like tht!! i dont think so... like someone say semuanya ada sebab...so sabar dan terus sabar... mmng kna bnyak bersabar..okeh... btw cemburu.. what is it?? kawan.. kita ni kawan kena dngan semua... pliss xpayah blajar untuk mengonkong.. xbaik xcely.. maybe ianya just boleh mmbuat kan ianya berjauhan.. maksud aq.. xpayah la kawan tu kawan dua ja...kawan la smua.. ya aq pham kalu unk nk kata kawan tu susah nak cari.. that ways unk kna kawan..bru senang.. n than, xsmua orang suka cara unk.. pliss la carefull.. bnda yg unk wat tu sometime mnyakitkan aty org... even unk jenis xkisah pasal orang pon... u need to care xcely.. kerana ia amat pnting dlm berkawan... aish.. ssah nk berhadapan ngan orang yang xpnah nak pham kita kan... p apa2 pon need to be cool... even nagis di blakang.. xcely it better dae org itu mengatahui kita tersentuh ngat cara n percakapan dy kan.. btw utk unk.. sometime unk perlu fikir sebelum bercakap.. kekadang apa yg unk cakap xsesuai sbb unk pon just like 2x5 oke... sorry to say.. that all..

Hari Ini Esok dan Seterusnya

Hari ini dadaku bergetar terguncang melinu dan mengeram ,Ku yakin ku tak salah karna hatiku tak pernah dan takan berdusta Cinta. Cinta .Cinta .. aku jatuh cinta… 


Esok nya ku fikir rasa itu akan menghilang dengan seiring waktuNamun ternyata tak berubah aku makin tergiyur pada dirimuCinta. Cinta. Cinta.. aku jatuh cintaaa


Dan seterusnya rasa ini slalu terjadi dan tak pernah berkurangHatiku hanya untuk dirimu aku bahagia hanya bila kamu bahagia...



Esok nya ku fikir rasa itu akan menghilang dengan seiring waktuNamun ternyata tak berubah aku makin tergiyur pada dirimuCinta. Cinta. Cinta.. aku jatuh cintaaa


 Dan seterusnya rasa itu slalu terjadi dan tak pernah berkurangHatiku hanya untuk dirimu aku bahagia hanya bila kau bhagiaDan seterusnya rasa ini slalu terjadi dan tak pernah berkurangHatiku hanya untuk dirimu aku bahagia hanya bila kamu bhagia…






Wednesday, 28 May 2014

PAGI YANG HENING

Lelaki kenapa selalu tak nampak... selalu nampak yang lain sedangkan di depan mata dah ada... apa yang diorang kejar.. kenapa semuanya asyik perempuan saja yang mengalah, sakit, berkorban...reasonnya apa.. kerna kita xkan bahagia kalu orang yg kita cintai kita tak dpt memilikinya?? tak..tak.. kita akan bahagia bila dia bahagia.. kenapa tak paham.. kenapa selalu sedar bila semuanya dah hilang... lesap dari duniaa buat selama lamanya.. kenapa?? aku tak puas hati tengok cita #heart2... maaf2... apa maaf kau dah xdak erti.. dia dahtakda dah di  dunia nih... sakit tahu tak hati tu... apa guna nya sayang tu bila seseorang itu sudah mati... tiada guna dah... smuanya dah terlambat... sakit.. ya memang kita akan sakit... sakit sangat bila kehilangan orang yang kita cintai tambah-tambah bila kita tak pernah memberitahu nya bahawa kita menyanyaginya... tetiba aku teringah kepada arwah mak cak aku... aku rasa bersalah sangat... aku tak pernah menyatakan bahawa aku sayang dia... sewaktu dia minta tolong... kadang-kadang aku marah.... aku malas nak ikut... tapi dia selalu ada time aku nak apa-apa... dia selalu masak makanan cina kat aku... aku suka nasi goreng cina.. selalu aku tidur umah di kampung sebab pagi2 aku jaga ada makanan... aku suka. aku suka ada orang sayang aku.. care pasal aku.. marah aku kalau aku malas nak solat... tegur aku... dia tak pernah tak adil dalam  menegur... dia akan membeli barang sama rata pada adik beradik kami... tapi aku selalu malas nak dengar cakap dia..aku selalu tak ikut dia.. jarang2 aku melawat dia.. bahkan pada akhir2 kehidupan dia... aku tak sempat nak bercakap dengannya.. berjumpa dengannya... padahal aku ada di rumah... kenapa kau bodoh sangat hah <aku>?? pada malam kejadian apabila anaknya menelefon rumah aku minta agar emak aku datang ke rumah melihat dia tak mahu bangun dari tidur.. terus aku beritahu mak aku dan kami pergi kampung dan dalam pemikiran aku tak terfikir langsung bahawa dia akan meningalkan aku selamanya.. aku hanya fikir bahawa dia akan sakit dan akan sakit... tapi malangnya dia telah pergi selama-lamanya... disaat itu aku merasa sakit  sangat hati..dan penuh rasa bersalah yang tak hilang2 dari diriku sampai sekarang kerana tak dengar cakap dia disaat2 akhir ... tetapi aku tak tahu...dia masih muda.. aku tak  jangka dia akan pergi seawal ini... aku tak sempat nak cakap yang sebenarnya aku berterima kasih sangat kat dia... dia banyak menolong aku... aku dah buntu nak buat apa... aku dah tak tahu macam manalagi aku nak buat...aku rasa sakit sangat hati kerana ianya dah terlambat.. apa2 pon aku harap agar arwah mak cak aku ditempatkan dengan orang2 yang beriman...amin...

Wednesday, 18 December 2013

LAST BUT NOT LEAST

Dear D...


First ag nak ckap yang aq mmng sgat sgat x jujur dlam perbincangan tadi...seriously aq xmmpu nk ckap bnda tu...aq xpuas haati even dgn ktua projek sndiri....apa msalah unk hah...dan apa mslah aq hah...ok aq tau yg aq pon sma ja kan..xla baik sgt....p aq xsuka dgn kta2 blakang bagai tu...hmpa smua tolong la...aq asa mcam mlas da..p apa bole aq buat..aq kna jumpa ampa 1 thun agy aftr sem nih... n bnyk agy event yg aku kna ada hmpa dan jga sbliknya..pastu aq kna pendam mcm nih,..susah kowt...pnat kot..mmng x sihat la jwabnya...nk sihat cmna..asyik kna ada ngn ampa ja...tiap2 hari jmpa hmpa ja...tahu x...hah...aq pon xtau apa msalah aq yg aq asa aq xle msuk ngn ampa smua..maybe sbb aq nih ada mslah nk berkawan atau aq x suka cara berkawan smua tuh...ckap xsupa bikin...ckap lain..buat lain...normal bnda tu...aq bole ckap kalu unk tnya apa bnda tu...mmng ada...dgn xcmnt bgai...kalu dah group jwabnya group la...kalu unk xpham group tu apa...unk p la google...search ja...ada ja utk unk...dan aq sgat2 mnyesal...dan buat aq skit..kerna aq sememangnya xleh jjur ngan hmpa smua...aq mnta maaf sbb aq mmng xmungkin nk ckap dpan..itu buka style aq....aq jnis akn diam ja..even bnda sgt2 buat aq terasa...yep btul ckap org...yg kita mmng bole memaafkan..p egat perkataan yg tlah dilpaskan mmng xkan dilupakan..ia tlh lepas...dan akn lkat pada kitaran otak..even unk xnak aq egat...aq still akn egat...sorry to says...hati org mna ada cekal smpai bole lupa smua tuh...aq xpham dngn skap mnusia yg xpnah ckup...dan slalu nk lbih..dan sometime suka lpas tngan...kan...hmpa mmng egat ampa duduk dlam dunia yg hnya berpenghunikan diri ampa sendiri atau apa...sbb aq xnmpk yg hmpa wujud bersama ada org lain bersama hmpa...hmpa mmng bole mntafsir org itu..tp ampa sure ka..itu diri dy...ka..hmpa just nmpk gtru2 ja...lagi satu...ampa slalu tgok ke arah keburukan ia...p kebaikan dy ada ampa tgok..tu la pasai even aq ditugaskan utk melapor something2...aq konfius....apa harus aq buat...egat snang ka..aq kna fikir...itu yg aq nmpk..yg aq xnmpk mcm mna plak...fair ka utk dy...atau hnya nk fair utk aq ja kan...macam tu aq nak hmpa fikir pasal smua nih....p seyes aq xmampu nk gtau face to face kat hmpa...aq  mnyesal kerna pnah ckap yg aq xsabaq nk end kan sem ni..kerna for sure kami xkan jmpa agy dah..p itu duluw..zaman aq pra dip...aq xmau aq ckap bnda yg sma lagi utk OM kali nih..aq xkut aq mnyesal khilangan mcm mna aq khilangan kwan2 aq...p kami still kontek lagy even xjmpa...sbb aq ngaku yep mmng masing2 bz ngn study...xsma tmpat lagi kan...p apa2 pon..aq xmau ulang mcm mna bnda dah terjadi.. THE END !!