Enjoyz :D

Monday, 15 December 2014

Vivaci0us

Dear Heartz..

I already think about that feeling.. it is I serious about that.. why I alway think about that.. shit... hate this so much... Aku betul2 berharap agar mak ayah aku bagi aku p mana2 ngan member2 aku.. banyak sangat benda yang perlu aku ceritakan pada mereka... Vivacious7 macam mna nih.. bila nak jumpa nih... seyesly aku need hmpa smua... aku mmng tahap maxi dah dalam diri aku nih... aku just nak kena cita kat hampa... hampa ja selalu ada dengan aku.. sampai last2 kita kena pisah time masuk UNI kan... sedeh weh... aku rindu apa smua weh... aku baca wassup ampa.. p aku just xmasuk ja.. ampa jngn kata aku tak care.. aku tahu apa hampa sembang, cuma aku xdak benda nak ckap.. aku ok ja tengok ampa tu... cuma aku takut dengan dunia nih.. yang semakin maju nih.. kita pon makin besar, dengar cita hajar.. aku asa best ja hidup dia.. ngan budak2 semua.. nisa dah praktikal sekarang... senang la nnty, Asma plak jadi nurse, p Asma kna careful byak tau... unk snng sgat suka orang... bahaya tau dak.. lelaki zaman la macam2 leh depa buat... hanie.. aku tau walaupun dia jauh... dy kuat... untuk izzah plak... aku paling payah nak skepala ngn unk, ntah la kenapa kan.. aku xsuka cara unk kadang2, tak lupa jugak pada aliya... aku harap unk okeh dengan hidup unk dkat kl tuh.. walaupun byak org cuba nak jatuhkan unk.. unk kna kuat tau.. sebab tak smua orang betul,, mungkin dy kurang kasih sayang kot.. hahaha... ok x lawak...  apa2 pon i miss u'll.. <3

Saturday, 13 December 2014

HOLIDAYZ LANGKAWI

Felling Love.. :D


Dear Diary... omg.. omg... nak citer nih.. family aku baru balik dari melancong... pusing2 Malaysia ja la... pastu depa balik ae isnin malam amek aku di Merbuk sebabnya keesokkan harinya... Selasa aku ada test JPJ... Alhamdulillah aku lulus... pastu telefon mak pak aku mai amek n than get a good + sweety news nak p holiday di Langkawi.... Yahoooooo.... Rabu n Khamis ponteng laaa jawabnya.. first day sampai pusing punya pusing lebih kurang koi 11 baru dapat bilik tu pon belah darat..  semua pakat xmau... aku ok ja sebenaqnya... p keesokkan harinya kami tukar chelet tepi pantai... kami tinggai kat sana 4 hari 3  malam...  the moment ever.... keesokkan paginya... kami p jalan2.. pusing2 gitu... p mna erh??? arh p makan dekat apa nama tah tempat tu... p memang sedap arh... macam masakan kampung gitu.. n than dairex terus p cable car... dah macam  Zoo Negara dalam dia.. besaq gila jalan... pih beli tiket perh  penuh kena tunggu 1 jam 45 minit... apa lagi.. p cuci mata dulu la... hahaha... macam2 ada... mmng best laaa.... pastu smpai turn nak masuk dah... beratur2 semua kna masuk sky dorm lu... lebih kurang macam UFO.. perh 5MINIT dalam tu macam 5TAHUN... naik roller coster mmng real la... 3D owt.... Terbaik... pastu balik Cenang balik... time tu dalam koi 6 camtu smpai.. smua gy mandi pantai.. aq malas..cm xdak mood ja... so aku just lepak2 ja la... malam2 kami p makan n than jalan cam biasa jugak...  HARI YG berikutnyA.. kami p 3PULAU.. Pulau Dayang Bunting, Pulau Helang dan Pulau Beras Basah... penat woi... kat pulau dayang bunting tu.. mmng nampak bukit tu macam bntuk org pregnent pown.. dengar cita sapa ada niat jahat dpt bencana.. lagenda sana ada mengatakan sesiapa yng meinginkan zuriat, jika minum air disana BOLEH MENGANDUNG.. ENTAH LA... kami semua diberi masa sejam di pulau tu.. kami kena naik tangga yang sanggat memenatkan... n than kami sampai dekat tasik dia.. xkan pelik.. air ditasik tu tawar.. sedangkan sekelilingnya air masin.. kan... sangat menarik dan menanjubkan.. pastu kami pergi ke eagle island plak.. kat sana banyak sangat burung helang.. kami nmpak depan mata kowt.. dari kecik smpai la besaq helang tu.. mcam2 saiz ada... pastu kami pergi Beras Basah.. oh no... disitu satu kejadian yang agak memalukan.. iaitu seluar aku carik plak time nak panjat bot tu... haish... malu arh.. nasib ada kain... lindung ka sikit kan.. nasib kau la merah... pastu kami mandi manda disana... pastu balik Cenang semula.. rest2 jap.. family aku larat lagi nuh p shopping bagai...aku dah letih gila daH..petang tu aku just lepak bilik ja... depa p la mna depa pih... pastu malam tu plak,, foot massage plak.. hehe... sedap oiii... normal la sementara tunggu depa dok mengurut tu.. dengar depa gossip jala... gossip girlz gitu.. n than ni malas last weh.. asa rinduw ja nnty bilik nak balik kan.. mak ngan ayah pesan tido awal sebab esok pagi nak p beli tiket siap2 pastu nak p kuah beli coklat + barang2 apa2 ka.. aku dah ckap.. jangan gerak aku awal2 lagi.. xnak ikut.. bohsan weh.. better dok bilik ja.. pastu malam tu aku pon p la lepak kat tepi pantai.. kat sini aku jumpa tiga orang lelaki yang berbeza bangsa mayb.. n than la.. yng pasti sorng tu aku kompem.. first mans... dy jalan2 n than dy benty but said nothing.. just waiting me to start mayb.. ofkoz no.. so he just smoking n go... second man.. dia duduk dekat resturant yang dah ttup la.. aku plak duduk dekat tepi pantai tu.. smpai lepak + gayut ngan yati.. my roomate only person who know where I am.. n than dia pindah mai duduk dekat pantai brsebelahan dengan aku.. p jauh sikit la dari aku.. weh hensem kowt dia... hensem gila.. p bukan aku la kalu senang2 nak kawan ngan orang ni.. sorry.. n the last person is white person who I did not know him.. argh... so sad xcely.. dia ngan mmber dy yang lain penuh dok lepak + sembang2 dekat pantai tu..  aku pon xbajet dy nak datang kat aku xcely.. so jam dah menunjukkan pkul 1:30 so aku pon balik la bilik aku.. duduk depan bilik jala... n than he's coming n said HELLO.. oh no... aKU dah la xdak suara... p aku pon said hello tu.. dia tnya agy.. do u want to join us? did u come alone? wr r u from? r u sure? n the last yang membuatkan aku terkejut ialah NAK JALAN-JALAN TAK... wow speak malay weh.. because my voice was weird.. I just said itz OKEY even aku mmng nak gila2 jalan ngan dia.. hensem weh... adush... btw good luck for him from me.. hope he will be happy... n u cant find me again because I dah pon pulang.. so sorry because lari dari u sebab i xdak suara nak sembang.. Insya allah later if kita jumpa lagi... Amin..



#needtochangemylifethinkingandstylez



HAPPY FAMILY AT HOME


ATAS CABLE CAR WOI :D


JALAN2 DULUW


ATAS GUNUNG NGAN OTW NAK P 3 PULAU


3 PULAU IN THE HOUSE

Wednesday, 26 November 2014

MIMPI SEMALAM

Dear Hatty,



Aku asa sudah lama gila xbuka bl0g... sejak??  last skali bulan smbilan asa.. lama ka.. haha.. lama jugak la kan... urm... aku cuma terfikir apa erh semalam.. Mimpi malam tadi masih bemain dalam otak sampai sekarang dok fikir...mmpi yg hnya separuh tiada peghujung membuatkan aku mahu ianya menjadi realiti..... tp aku xpasti sama ada penghujungnya bahagia, sedih, cemburu, gembira atau apa... mampu kah aku untuk menghadapinya nnti kan... aku nak tulis disini kerana.. smua yang ada dalam nih smuana memori untuk aku.. forever love... ok... Kisahnya bermula apabila aku menjadi seorang budak sekolah, disitu aku berjumpa ramai orang, aku sangat gembira.. aku dapat rasakan kawasan desa yang nyaman... pagi yang hening membuatkan aku rasa senang hati untuk ke sekolah... dimana setiap pelajar akan ke sekolah untuk menuntut pelajaran bagi masa depan masing2.. disitulah tempat aku wat masa tu.. seperti biasa aku berpakaian sekolah lengkap.. baju putih, kain biru, bertudung dan berkasut putih.. ramai pelajar dengan muka2 yang gembira...sambil gelak tawa mereka membuatkan aku rasa seronok dengan apa yang aku buat sekarang....... "(tp aku confuse) sebab apa aku cakap macam ni...nnti ianya akan terjawab... kejap erh..." ok aku pon macam biasa la....  excely aku xthu apa aku buat waktu tu.. tup2 dah pukul 2:00 petang dimana semua pelajar berkeliaran untuk balik rumah... ibu bapa yang menungu anak2 mereka dengan penuh senyuman... begitu juga sebaliknya... tiba2 aku rasa lapar aku pon berjalan hendak ke  cafeteria untuk makan... disitu aku berjumpa dengan seorang kanak2 yang menunggu sapa entah la.. tidak pula aku menanya nya... aku pon pergi ke kafe dan makan... sesudah itu aku keluar kafe... kanak2 itu masih disitu... kesian aku melihatnya... au pon pergi kepada dy dan nampaknya dy seperti kelaparan... aku pun mengajak budak tersebut pergi makan... "dik, jum akak belanja adik makan nak?" sesamapai kami di kafe, dia pon makan.... kami tak banyak borak.. cuma aku ingat  yang dy order air susu... botol... (kenapa aku mention this, ada sebab dy, jap erh) selepas selesai makan aku pon menemani dia ke tempat yang dia menungu tu... aku bertanya pada dy.. "adik, adik tunggu siapa" katanya menunggu aah... ouh.. okeh... aku pon berborak bnyak dengannya sampai la ayahnya datang dengan mnaiki kereta... dan kami berpisah disitu... THE END... tiba2 mimpi aku bersambung dengan aku dikenalkan sebagai seorang guru disitu.... dan aku akan mengajar subjek bahasa <x ingat>.. sewaktu di dalam makmal aku mengajar seperti biasa... dan loceng berbunyi menandakan waktu subjek tu habis.. aku bersama seorang lagi guru muda disitu pon bejalan untuk keruangan cikgu... dimana semua guru ada meja masing2.. begitu jugak aku... tiba2 aku ternampak budak yang sama dengan seorang budak lagi main2 dan mereka berlari masuk ke dalam bilik guru dan disitu seorang guru sedang memarahi mereka kerana bermain dikawasan larangan... aku pon pergi ke situ dan memberitahu cikgu itu bahawa aku ingin berjumpa budak itu... aku pun pergi dan menyanyakan kepada budak itu... "kena denda ka? kena buat apa?" budak itu pon menjawab kena buat latihan dalam buku, esok kena hantar.. dengan muka yang sedih... aku pon berkata, itulah kenapa lari2... waktu sekolahkan dah habis..xbalik agy... budak tu pon menjawab belum lagi.... aku pun mengajak budak itu ke kafe untuk makan... disitu aku berborak lagi dengan dy.... tunggu siapa, lambat kamu balik... bahaya disekolah lewat2 begini... dia pon mejawab saya tunggu ayah... tunggu ayah habis kerja petang nanti baru ayah datang ambil... aku pon bertanya lagi... oooo, tiap2 hari macm ni ka? jawab budak tu ringkas.. ye.. selesai kami makan, aku pon menemani dia sampai ayahnya datang oleh kerana aku pon tiada kerja yang nak dilakukan... kami berdua nampak serasi.. mean senang berkenalan.. aku membawa dia ke bilik aku... aku menyuruh dia membuat kerja sekolah bagi mengisi masa yang terbuang disamping itu aku menyiapkan tugusan untuk pembelajaran aku esok... sesudah itu, kami bermain kat, jutaria dan dam.. aku merasakan bahawa dy seperti sendirian... jam menunjukkan waktu sudah pukul 5:00 petang waktu kepulangan orang berkerja.. aku pun mememani dia ke tempat dimana dy selalu menunggu ayah nya.. disitu aku terlihat botol susu yng pernah diminum oleh dia... aku pun bertanya. kenapa buang botol susu tu dalam tong sampah... dia pon mengambil dan membuangnya dalam tong sampah... aku pon hairan... "baiknya kamu buang sampah yang bukan milik kamu" dia menjawab itu sya yang minum.. aku pon berkata oooo,  seorang kakak yang pernah berlanja kamu makan tu erh? "macam mana cikgu tahu" aku pon menjawab saya la orang tu.. waktu tu cikgu datang dengan pakaian sekolah untuk melihat kawasan sekolah... ooo... aku pon bertanya kepada dia... ibu dengan ayah kamu xdatang lagi? lambatnya diorang... dia pon memberitahu aku... ayah kerja... ibu sudah tiada tinggal saya dengan ayah saja... aku sebak mendengar dia bercakap seperti itu... dia kelihatan sedih... aku memeluk dia dan berkata... jangan sedih ok.. cikgu kan ada... kalau ada apa2 masalah bole beritahu cikgu okeh... dengan tiba2 dy menanyakan kepada aku "cikgu, mahu tak cikgu jadi mama saya" aku terkejut dengan permintaan besar dia itu...  lalu aku menjawab bole... dia datang memeluk aku... aku pon gembira, begitu jugak dngan dia... aku sempat berpesan kepada dia agar belajar bersungguh2... jangan main2... okeh.. dia pon mengangguk... aku rasa sayang sangat pada dia... ntah kenapa... beberapa detik kemudian ayahnya pon datang  dengan menaiki kereta yang sama macam sebelumnya... dia memberitahu aku agar tunggu dia mahu memperkenal kan ayahnya pada aku.. aku pon mengangguk... diapun berjalan ke kereta dan membuka pintu hadapan dan menunjuk-nunjuk tngan ke arah aku.. mungkin untuk mengajak ayah nya berjumpa aku disitu... aku hanya senyum dan lambaikan tangan dari sana... tiba2 bunyi ketukan pintu dan aku pun terjaga... 



p/s:1:stress tak tahu sapa orang tu..
     2:tahu xknapa aku wat dalam kurungan atas tu?


Tuesday, 9 September 2014

TODAY'S STORY

Hai2x... tommorow wo de shengri... yuhuu.. xcited to became 20.. huahua... but semua ni xsama la sbb nya no more  v7 with me... no more  fun to me.. no more friends that realy2 can we call as  friend... seyes sedih asa... sebak dada tingat zaman kita dulu2.. zaman yang xpayah kita fikir pasal masalah... yang perlu difikir adalah fun..fun...fun.. that why Peterpan xmau menjadi dewasa... kan...aku dah tahu sebabnya... aku dah pon dewasa so aku kna juga melaluinya.. but it oinly walk just like wind... fluuuuuuuw... oke2.. 


Hari ini aku rasa berat sangat.... bangun pagi hujan pulak pastu kena jalan kaki... jauh kot..penat.. sampai kelas... the first group for presentation economic.. hah! n than go to class mandarin where at tec and  after that we take rest about 12 and come back to our os class at blok B until 4...
Tadi before lec OS masuk.. aku sempat baca blog seseorang ini.. yes aku memang akui.. kata2 dalam blog dy mmng benar... jeles pon ada jugak sikit.. sweet sgat korang kan... nampak cam best ja... and about jelesssss <cemburu> tu plak 100% aku stuju.. ya mmng sifat perempuan nih sangat sensitif akan perkataan cemburu... kalu x cemburu maknanya x sayang la..


Macam mana pada mulanya kita suka pada seseorang n than kita boleh suka pada orang lain pula.. anyone can answer me? pliss!! i need that answer... senang ja pada mulanya unk sukakan orang lain.. n orang lain tu suka pada orang lain... pastu unk pon p kepada orang lain... that what we call magic ok... fantasi.. why... u want to says that was unknowing.. what do you means? semua tu mesti datang dari diri sendiri kan.. so... semua tu tipu ja... pliss ja p jauh2.. aku xperlu orang macam tu... dan sememangnya aku xmau orang camtu...


Tapi orang selalu kata kalu kita nak jauh atau dekat dengan eseorang tu.. kita kenalah dengan berserdehana sahaja.. sebabnya... takut kita akan dapat sebaliknya.. so aku nak normal.. pliss be normal without liking eyez and so on... dont be chocolate or sweet because i dont like if that was u.. that why i need it to normal as normal as  can... i dont want it to become sad story between us.. i still wnat we become a friend forever.. not just until we are fight.. u can choose itz.. what u  want...

Apa yang aku melalut nih... haish.. apa2 pon.. i hope v7 xkan lupa for the important date for me.. u'll never lose in my mind.. never.. even kita ada juga gaduh... but it still normal la... nak baik and serasi ja memanjang kan... mmng xdak la kot kan... ... tapi kita xpenah clash ngn iftar right.. always miss u'll.. <kiss&hugtorv7>


Friday, 5 September 2014

WO ZUHUFU TAMEN PENGYOU

Hey2... bangun awal pagy xtau nak wat apa plak... haiyaa... pastu tetiba ja tingin nak tgok video Mandarin Sem Lepas plak.... okeh fine cita tu wat aku nak gelak.. hahaha... mmng lawak gila la woi... macam mna la aku bole buat semua tu  hah.. aku sendiri pon xsangka yang aku telah lakon kan semmua tu... oh no... can't beleive... 



Tuesday, 2 September 2014

NORMAL KA ??

Holaa Holaa...

Aish.. smuanya dalam keadaan x tntu arah... knapakah?? hidup nih mudah atau susah... kenapa semua nih dalam samar-samar.. aku atau dia atau dia xccely yang buat masalah.. sometime aku asa nak marah.. p aku ada ka hak tuh... xdak kan... sometime aku asa aku nih memilih gila... memilih?? adakah aku... p buktinya ai baik untuk aku apa? cuma sometime aku asa sakit .. p aku xmau smua tu wujud... sakit luka lagy baik jika nak dibandingkan dengan sakit aty.. knapa luka di badan dpt dilihat... tetapi luka di hati ada yang tahu??
p aku nak teruskan or what? aku dah cuba tuk mengelak p ianya hanya sementara.. ianya ttp nak bersemuka.. adakah aq akan hilang smua perasaan nih apabila aku telah habis diploma nnty... apabila aku akan meningkat ke arah yang lebih menampkkan dunia... sebabnya aku yakin ka.. ianya akan berpanjangan... xkan.. so plisss... aku yakin... yakin pada diri kau Umairah.. u CAN DO ITZ... ^_-





Monday, 21 July 2014

WORLD HAS NO ANSWER??

Because the world has no right answer..

Marrying someone, knowing whether you'll be happy or not that's something nobody would know beforehand.... Don't look for the answer.. With every decision, the right and wrong answer coexist... Wise people make a decision and work towards making it the right choice... Foolish people make a decision and regret, making it the wrong choice.... But, there is a process to making a decision the right answer..

The world has no answer...